در سال 1371 با توجه به تاسیس شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، مدیریت جمع آوری و تصفیه فاضلاب درکشور شکل جدیدی پیدا کرد . دراین رابطه نیاز به انواع الکتروپمپ های لجن کش فاضلابی حس میشد . درعین حال عدم وجود شرکت های توانمند داخلی در بخش تولید ، مهندسی فروش و هماهنگ سازی این گروه محصولات با نیاز های کشور که در آن ایام وجود داشت مزید علت بود . درنتیجه با همکاری تنی چند از همکاران قبلی و دوستان این تصمیم گرفته شود که با داشتن دانش فنی و جمع آوری اطلاعات ساختاری این خانواده از پمپ ها ، اقدام به تولید نمونه های اولیه شود و درادامه بازار این محصول ارزیابی گردد و این علت اصلی ایجاد شرکت پمپ برکه بود.
اقدامات اجرائی با ساخت اولین قالب ها و مدل های ریخته گری این قطعات درهمان سال و آغاز سال 1372 انجام شد. اولین گروه قطعات ریخته درکارگاه یکی از دوستان ماشینکاری گردید و اولین پمپ لجن کش در تاریخ خرداد ماه سال 1372 درهمان کارگاه مونتاژ و آماده تست گردید. درآن تاریخ هنوز شرکت برکه رسما ثبت نشده بود. تست اولین پمپ در استخر کارگاه تعطیل شده ای درنزدیکی تهران با تجهیز امکانات حداقلی لازم انجام شد. نتایج بسیار خوب و رضایت بخش بود و به همین علت تا تشکیل اولین نمایشگاه آب و فاضلاب تهران درتابستان 1372 سه تیپ دیگر از این محصولات ساخته و درنمایشگاه آن سال به نمایش درآمد.
درزمستان همان سال شرکت پمپ برکه رسما تاسیس گردید و درمحل اولیه خود اقدام به راه اندازی اولین کارگاه ماشینکاری و مونتاژ و تست خود نمود.
باتوجه به آشنائی و اطلاعات فنی بدست آمده از ساخت لجن کش ها یا بعبارت دیگر الکتروپمپ های مستغرق با موتورهای IP68 ساخت الکتروپمپ های کف کش مدنظر قرارگرفت .
اولین الکتروپمپ مستغرق با دبی بالا با قدرت 55 کیلووات و پروانه جریان محوری یا به اصطلاح پروانه ملخی درسال 1374 مدلسازی ، ریخته گری و ماشینکاری و مونتاژ شد و درابتدای سال 1375 تست شد . ساخت و تولید این نوع الکتروپمپ ها درآن تاریخ در کشور اولین بار بود که انجام میشد. پس از آن درپی سفارشات متعددی از این نوع الکتروپمپ های ملخی در مناطق جنوبی کشور این اقلام ساخته و تست و تحویل گردیده است . درسال های دهه 80 این گروه پمپ ها توسعه یافته و پمپ های جریان مختلط مستغرق و محور بلند نیز دراین شرکت تولید گردید.
درسال 1376 با توجه به نیاز صنایع پتروشیمی و با اتکاء به دانش ساخت الکتروپمپ های مستغرق ، ساخت هواده های عمقی نیز دراین شرکت انجام گردید.
همزمان تولید پمپ های یک و چند طبقه افقی با توجه به نیاز سیستم های آبیاری تحت فشار نیز انجام گرفت .این بخش از محصولات بعدها با توجه به اشکالات موجود در طراحی مکانیکال محصولات مشابه داخلی دستخوش تغییراتی درجهت بهبود کیفی عملکرد این اقلام شد. استفاده از پایه یاتاقانهای مناسبتر و با عمر بهره برداری طولانی تر و امکان تعمیرات سهل تر مد نظر این تغییرات بود. درعین حال درالکتروپمپ های چند طبقه ای هم دسترسی به هد های بالاتر از 200 متر که دربخش های صنعتی مرسوم است لزوم تغییرات بنیادی درساختار های مرسوم و شناخته شده داخلی را طلب میکرد.
آشنائی با بخش صنعت فولاد و صنایع استخراجی و پمپ های مورد نیاز این صنایع بخش دیگری از ساخت الکتروپمپ های مختلف را بدنبال داشت . انواع الکتروپمپ های عمودی برای پاک یا سیالات آلوده ، ساینده و دوغاب ها لزوم استفاده از طرح های بهتر و مواد ساختار پیچیده تررا در ساختمان پمپ ایجاد میکرد.
درسالهای بعد ، آشنائی با صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و استاندارد های سخت گیرانه تری چون استاندارد API بازهم بخش مهندسی این شرکت را درچالشی جدی قرارداد تا بتواند الزامات مربوطه را جوابگو باشد . نتیجه عملیات این بخش تولید انواع پمپ های دومکشه ، پمپ های Inline ، پمپ های گل کش و پمپ های خود مکش بود که درسبد محصولات این شرکت اضافه شد.
تولید پمپ های چند طبقه مطابق طرح BB3 استاندارد نفت درانتهای دهه 80 و ابتدای دهه 90 پیشرفت دیگری بودکه توسط این شرکت به نتیجه رسید درآن زمان شرکت پمپ برکه جزء اولین شرکت هایی بود که این تیپ پمپ را درکشورتولید نمود.
ساخت و تولید پمپ هایی با کیفیت تر و با مواد ساختاری مناسب تر دراین شرکت همیشه مد نظر بوده و هست . با توجه به بیش از 25 سال تجربه و آشنائی با پمپ ها ، امروزه این شرکت میتواند ادعا نماید که به اصول اولیه بهینه سازی و رفع ایراد از پمپ های خانواده گریز از مرکز ها اشراف دارد و میتواند همکار مناسبی درکنار مصرف کنندگان این نوع محصولات باشد.